Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 4 de enero de 2013

REPRENC LES TUTORIES

05.01.13


SHANGHAI. L'ultim dia que vaig treballar de professor particular va ser el 19 de desembre. Avui he repres les sessions privades de matematiques amb el primer dels meus quatre alumnes, i en els proxims dies ho fare amb la resta. La setmana vinent tots ells tornen a l'institut despres de les vacances nadalenques. 


Al mateix temps que ells acaben vacances, jo comencare les meves, en que encara no tinc cap pla definit. El mes probable es que em quedi a Shanghai realitzant activitats diverses i que tan sols faci petites escapades de pocs dies a llocs relativament a prop a la ciutat. El que segur que no hi haura es cap aventura com la de l'any passat a Vietnam...


Anar a fer de professor a les afores de Shanghai permet descobrir paisatges, si mes no, diferents als del centre de la ciutat. El cel, pero, segueix sent igual d'apocaliptic...


No hay comentarios:

Publicar un comentario