Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

jueves, 17 de enero de 2013

MANDARIN GARDEN

17.01.13


SHANGHAI.




I els dies van passant. I sense adonar-me ja n'han passat 17 del 2013! Un dia mes m'he llevat amb el soroll infernal de les obres del pis de dalt, que amb la broma ja fa quasi dos mesos que duren. I un dia mes he esmorzat pa bimbo "fake" amb oli d'oliva "fake", i he complert amb la rutina de xequejar les pagines web de sempre. Despres he estudiat una mica de xines, he cuinat pasta bolonyesa amb la Seraphine i l'he acompanyat al Mandarin Garden, una de les escoles de xines mes prestigioses de Shanghai, molt frequentada per estrangers, i on esta fent el curs de professora.


Ha estat un dels millors dies que he passat amb ella fins ara. No hem parat de riure, d'aprendre de les nostres cultures i, en definitiva, de disfrutar del temps que ens queda junts. Tambe hem practicat l'examen que fara, farem, el diumenge. 




I ara, abans d'anar a dormir, per fi veure l'ultima pel.licula de James Bond, en que hi ha escenes filmades a Shanghai!! La Seraphine tambe la vol veure, pero nomes perque uns amics seus li han dit que la xinesa que hi surt els hi recorda a ella amb la forma d'actuar...


Fa molt que no miro cap pel.licula!! I aixo que a Barcelona cada cap de setmana en queien dues o tres del Canal Plus, amb el Jan i els Muesli de companyia! Estic segur que algun dia ho repetirem, oi Jan?




Aquesta es una de les mil botigues "fake" Apple que et pots trobar si camines per Shanghai. La seva aparença exterior es tan poc verdadera com la poca confiança que donen les copies barates que s'hi venen!


1 comentario: