Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

jueves, 4 de abril de 2013

清明节 (QING MING FESTIVAL)

04.04.13


SHANGHAI. Avui a Xina se celebra el Qing Ming Festival, en xines 清明节, tambe conegut com a dia dels difunts. Coincideix amb el 104t dia despres del solstici d'hivern. Durant aquesta jornada, els xinesos visiten els cemintiris on es troben enterrats els seus avantpassats, per tal de recordar-los i honrar-los. Tant la gent jove com la gent gran oren per ells, al mateix temps que netegen les seves tombes i els hi ofereixen menjar, te, vi, bastonets, etc.
A diferencia de la resta de festivitats xineses, no es pot desitjar un feliç Qing Ming Festival a cap xines, en el sentit que es un dia trist perque es recorda la gent que ja no hi es. Vaig tenir sort que la Seraphine em va avisar fa un parell de dies, sino de ben segur que hagues ficat la pota en mes d'una ocasio!


No hay comentarios:

Publicar un comentario