Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

jueves, 25 de abril de 2013

ELS GUERRERS DE XIAN

25.04.13


XIAN.




Espectacular i molt recomanable! Aixi es com qualifico la visita d'avui als gairebe 3,000 guerrers de Xian que estan al descobert a les afores de la capital de la provincia de Shanxi, Xina. Es calcula que en total n'hi ha 8,000, pero 5,000 encara estan sota terra, esperant a que les tecnologies per mantenir la pintura que els adorna millorin abans de ser desenterrats. 




Aquest es el guerrer mes ben conservat dels 3,000 que hi ha actualment exposats a la mena d'hivernacle que els agrupa. 




I aquest es el pages que els va descobrir mentre conreava la seva terra l'any 1974, fa menys de quaranta anys. Avui en dia aquest senyor es guanya la vida signant llibres als turistes. Despres de l'experiencia de la ciutat prohibida a Beijing, on ens van fer creure que vam tenir l'honor de coneixer l'ultim familiar de l'ultim emperador, no em crec cap d'aquestes histories, pero...




Davant del bon home que ens ha signat el llibre hi havia aquesta foto d'ell mateix amb en Clinton. Sera real o photoshop?










Dema ja tornem a Shanghai, on haure de fer les maletes amb tota la roba d'hivern i els llibres que donare als pares el diumenge per tal que els portin a Barcelona. Em quedare amb l'imprescindible per aquests ultims tres mesos a Xina.


No hay comentarios:

Publicar un comentario