Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 7 de abril de 2013

GRIP AVIARIA

07.04.13


SHANGHAI. 




La famosa grip aviaria, que fa uns anys va posar en alerta mitja Europa, s'esta desenvolupant en els darrers dies a la Xina, concretament a la provincia de Shanghai i als seus voltants. Les autoritats xineses ja han sacrificat a mes de 20,000 ocells nomes a Shanghai despres que un estrany brot de virus originat en certs tipus d'aus ja hagi causat la mort de 6 persones i l'emmalaltiment de 13 mes. 




De moment, cap de les persones en contacte amb els afectats ha desenvolupat aquesta grip aviaria, i per tant es descarta la possibilitat d'una pandemia, ja que no sembla que el virus H7N9 es transmeti entre humans, sino mes aviat per contacte amb aus o amb els seus fluids corporals.


De moment, pero, Shanghai s'ha aixecat avui amb els seus centenars de mercats d'aus vives tancats fins a nou avis i ha suspes el comerç i importacio d'aus de corral com una de les primeres mesures preses pel Govern xines davant l'increment del numero de persones infectades.





Al Cococurry, un dels meus locals preferits a Shanghai, sempre hi demano pollastre. Avui quan hi he anat he interrogat els treballadors sobre les condicions de la carn que oferien, transmetent-los la meva preocupacio i dient-los que no volia morir a Shanghai. Estaven flipant! I no ho entenc. No se si flipaven que els hi preguntes en xines, o que m'importes tant la qualitat del seu menjar. Pero he notat que s'ho prenien tot com una broma. En qualsevol cas, al final he menjat pollastre.


No hay comentarios:

Publicar un comentario