Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

martes, 11 de junio de 2013

DRAGON BOAT FESTIVAL

12.06.13


SHANGHAI.




Avui a Xina es un dia festiu. Es l'anomenat Dragon Boat Festival, i se celebra cada any el 5e dia del 5e mes del calendari lunisolar xines. Les celebracions mes importants que es duen a terme son: menjar dumplings d'arros, beure un vi anomenat Xiong Huang Jiu i fer carreres de rem amb barques en forma de drac. 




Es considera que aquest dia el Sol esta al seu punt de maxima esplendor durant el solstici d'estiu, i coincideix tambe amb el dia mes llarg de l'any a l'hemisferi nord. El Sol, igual que el drac xines, representa tradicionalment l'energia masculina, mentre que la lluna, com el fenix, representa l'energia femenina. El solstici d'estiu es el moment algid de l'any de l'energia masculina, mentre que el solstici d'hivern, que representa la nit mes llarga de l'any, fa el mateix amb l'energia femenina. Per aixo la imatge masculina del drac esta associada a aquest festival. 


Fins aqui la teoria. A la practica, avui es un dia en que la gent no treballa. Igual que ahir dimarts i dilluns, ja que ha estat un pont de tres dies. Ara be, com que a priori ni ahir ni abans d'ahir eren dies festius, i per decret nacional ho van passar a ser, el cap de setmana passat va esdevenir laboral. Per tant, setmana de 7 dies laborals seguida d'un pont de 3 dies. Em sembla una tonteria, ja que en el fons es moure el cap de setmana a mitjans de setmana, i afegir-li un dia de res. Pero aixi es com funciona Xina!




En qualsevol cas, per mi cada dia es festiu i laboral a la vegada. I com a tal, he anat a l'oficina a treballar en la tesina. I m'he endut una sorpresa majuscula en veure que tots els meus companys tambe hi eren! Ells si que no fallen mai!


2 comentarios:

  1. Són molt boniques les fotos que penges i és molt interessant tot el que expliques.

    Renoi Nil, que ja s'acaba. Pensa que a Barcelona molts estan estudiant per la selectivitat. Quant temps oi? Segur que també la recordes.

    Molts petons i endavant!!!

    ResponderEliminar
  2. Disculpa sóc la Mercè

    Molts petons!!

    ResponderEliminar