Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

martes, 31 de enero de 2012

A L'ESPERA DE CREUAR LA FRONTERA

31.1.12

NANNING. Un cop mes s'ha acomplert la Llei de Murphy: a diferencia de la darrera setmana, el dia s'ha despertat amb un Sol radiant a Guilin. Pero no hi ha hagut massa temps per disfrutar-lo, ja que ben d'hora ha sortit el tren cap a Nanning, on obviament el temps torna a ser ennuvolat i emboirat...A Nanning no hi ha res a fer, simplement esperar a creuar la frontera amb Vietnam. Pel que he vist des de l'autobus en direccio a l'hostal, es una ciutat lletja, bruta i sense cap mena d'ordre.

A l'hostal ens hem retrobat amb l'Olau, que ha estat gairebe 20 dies viatjant sol per Xina. L'admiro, i ja m'estic pensant dates per fer jo el mateix en el futur proxim.



 ...

El primer dia del viatge vaig fer una aposta amb l'Oriol que no menjaria Oreos ni cap altre tipus de galetes durant tot el viatge. Els diners que ens juguem es el del menys, en el fons ho faig per mi, per intentar menjar millor. Amb el que no comptava es amb el Manu, que des de que s'ha enterat de l'aposta tot el dia esta menjant Oreos i oferint-me'n. Fins i tot es guarda els papers i me'ls enganxa a sobre el meu llit de l'hostal!!



1 comentario:

 1. Divertit això de superar tempatacions durant el viatge. Em recorda Ulises ressistint a la seducció de les sirenes. Ja veus que amb Itaca no anava tan desencaminat. Ara atents a possibles cíclops que podeu trobar a Vietnam. (:-).
  Poques novetats desde Barcelona: més Spanair i més aturats que mai.
  Demà comencem febrer, el mes de la nostra retrobada.
  Fins aviat i energia.
  Una abraçada.
  JoC

  ResponderEliminar