Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

jueves, 30 de agosto de 2012

UN ANY

30.08.12


SHANGHAI.




Si en l'anterior post parlava de la meva ultima ascensio en bicicleta feia un any exacte, avui em veig obligat a informar que fa un any exacte vaig aterrar a Shanghai per primer cop a la meva vida. Un any ja!!




Han estat moltes afeitades en un any, noves experiencies i nous camins per recorrer. Un any que calificaria, sens dubte, com un dels millors de la meva vida, almenys de la que recordo fins ara.


El primer dia del meu segon i, qui sap si ultim, any a la Xina, ha comencat de la millor manera possible: sembla que ja tinc nous companys de pis. Mes ben dit, companyes. Pero aquest tema ja el parlare mes endavant, quan tot sigui definitiu. Amb el post d'avui nomes vull deixar clara una cosa. Viure lluny de casa durant un temps relativament llarg te moments durs i moments molt bons, pero ho recomano a tothom. Es mes, obligaria a tothom que tingues l'oportunitat a fer-ho, i no a conformar-se amb el que ja te a casa.


2 comentarios:

  1. Hola Nil,
    Bon primer aniversari d'expatriat!!!
    A pesar de l'anyorança, comparteixo amb tu la conveniència d'aquesta experiència. El valor afegit i el potencial adquirit s'ho valen i aviat en recolliràs els fruits com bé et mereixes.
    I també us desitjo, a les teves noves companyes i a tu, molt bona propera etapa a Renmin.
    Una forta abraçada semblant a la que ja fa gairebé una setmana ens vàrem fer.
    JoC

    ResponderEliminar
  2. Si Nil, una molt necessària i boníssima experiència que no oblidaràs i que et fa crèixer cada dia. Segur que te molts moments d'anyorament però gràcies a les noves xarxes podem parlar amb tú molt sovint.
    Un petó
    Lou

    ResponderEliminar