Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 10 de agosto de 2012

DE LA PLATJA AL PARC

10.08.12

HONG KONG.


Dormir a la platja no ha estat tan idil.lic com semblava de bones a primeres. Basicament, perque gairebe no he dormit. Ni jo ni cap dels meus amics. Si no eren els mosquits, eren les mosques, i despres el Sol i la calor. En qualsevol cas, hem passat un dia fenomenal en una platja enorme per nosaltres sols, disfrutant d'una tranquilitat dificil de trobar a Xina.


Aquesta es una de les proves que intentar dormir a partir de les 4 de la matinada va ser del tot impossible. Que dius Lucho, que a prop del mar no hi ha mosquits? Doncs a dormir a sobre l'aigua!

A primera hora de la tarda, despres que ens intentessin timar sense exit al devorar una bona pizza i un senyor rissotto davant del mar, hem agafat el ferry de tornada a Hong Kong. I fins ara, ha caigut una siesta epica de gairebe 4 hores...



Les vistes des del llit son espectaculars, directament a Victoria Park. I es que l'hostal es troba al bell mig de Hong Kong, a la parada de metro de Causeway Bay, a la 14a planta d'un rascacels.

Com avancava fa un parell de dies, estem dormint en un hostal il.legal. Ells diuen que es molt nou i estan en el proces d'aconseguir la llicencia, pero no se que pensar. En el moment en que de forma sobtada l'altre dia ens van fer tancar a les habitacions en silenci durant 10 minuts perque venia un inspector, no se si creure'm res. En el fons, ja estic acostumat. Els xinos i xines en general son mentiders. I la majoria se'ls hi veu a la cara quan ho fan.



Pero tan se val. L'hostal, malgrat ser petit i que de vegades es queda sense aigua, te unes vistes des de la sala comuna immillorables. I el preu tambe es molt baix per ser el centre de Hong Kong. Dema mes i millor!

No hay comentarios:

Publicar un comentario