Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

martes, 14 de agosto de 2012

UN DIA A GUANGZHOU AMB EL YUHAN

15.08.12


XIAMEN.




Despres d'un dia esgotador pero molt agradable per Guangzhou, ja estic a Xiamen, instal.lat a l'hostal i a punt per anar a la platja. Pero avui parlare del dia d'ahir a la capital cantonesa. 




Durant tot el dia vam ser uns privilegiats, ja que el Yuhan, un amic de l'Adria i el Lluis nascut a Guangzhou pero crescut a Barcelona i tambe enginyer, ens va fer de guia. Per comencar vam visitar una casa tradicional cantonesa, construida fa gairebe 1.000 anys.






Fixeu-vos be en aquest quadre, que estava a l'interior de la casa. Es o no es la Cerdanya??? Canviant els colors vermellosos pels verdosos i afegint-hi arbres a les muntanyes, estem davant de la Molina i la Collada!




A mig mati, el Yuhan ens va portar a la zona antiga de Guangzhou, on les paradetes a peu de carrer se succeeixen una darrere l'altra. Per cert, abans que me n'oblidi, la humitat de Guangzhou es horrible!! Fins i tot mes alta que a Shanghai. De fet, bastant mes alta. Ahir a primera hora del mati hi havia un 97% d'humitat, pel 60% que sol haver-hi a Shanghai...I es notava. Vam suar la gota grossa durant tot el dia.










Fins i tot hem pogut dinar tastant els plats tipics de Guangzhou. Tot i que no m'ha agradat gaire per les barreges de dolc i salat, el turisme gastronomic forma part del turisme. Un cop mes ha estat gracies al Yuhan, que ens ha portat en aquest restaurant tipic de la zona. Gracies per tot Yoshi!! I ens veiem aviat a Shanghai.


Despres de dinar ens hem dedicat a caminar pel centre de la ciutat, a la recerca de Beijing Road, el carrer comercial mes important i turistic de la ciutat. 




Renmin lu tambe existeix a Guangzhou!! Pero l'original es el nostre, a Shanghai. Visca Renmin!




La meva futura dona? Com deia ahir, tres reventats caminant pel carrer fan molta gracia, i mes en una ciutat on no hi ha gaire turistes ni estudiants, en comparacio a Shanghai. Aquest es un exemple de les moltes tonteries que vam fer durant les hores i hores que vam caminar. Tot i el cansament, va ser un dia molt divertit.




Aquest es Liu Xiang, l'atleta de Shanghai que va guanyar la medalla d'or als 110 m tanques a Atenes 2004. Pero sembla que ara no aixeca cap. Tant a Beijing 2008 com a Londres 2012 va caure. Clarament es l'idol esportiu a Xina, fins i tot mes que Yao Ming, o almenys aixo es el que em transmet la gent amb qui parlo. Sort a Rio 2016, Liu!


Per arrodonir un dia mes que complet, a les 22.20 h agafavem un autocar, deixant el Yuhan i el Lluis a Guangzhou. Per endavant, 9 h de viatge nocturn que ens han portat a Xiamen, l'ultima parada del viatge. 




Primer cop que agafo un autocar nocturn amb lliteres. I no ha estat gens malament: mes barat que el tren, menys hores de trajecte i estalviant-nos una nit d'hostal. Aixo si, tot i que no soc excessivament alt (1'81 m), he hagut de doblegar les cames tota la nit perque no hi cabia. Un llit de tamany xino!


1 comentario:

  1. Hola Nil des de Vilanova!!!
    Tu encara de vacances i jo demà ja torno a treballar!!! Díes enrera en concret el dia 5 vaig pensar amb tu el Jordi la Lurdes el Pol i el Jan perque va ser Festa Major a Vilanova i recordava que vau venir a gaudir-la i a veure castells des del balcó de l´Ajuntament!!! això era el 2007!!! com passa el temps!! Disfruta d´aquest viatge, nosaltres et seguim!!!
    Fins la propera!!!
    Eva Cabutí

    ResponderEliminar