Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

lunes, 13 de agosto de 2012

TRES REVENTATS CREUANT LA FRONTERA

13.08.12


GUANGZHOU / CANTON.



Curiosa l'ultima foto que he fet a la superficie de Hong Kong, minuts abans d'agafar el metro cap a la parada que fa frontera amb Xina. Sembla que aquí també es prenen molt en serio el tema de la beguda i les drogues a l'hora de conduir.  




Finalment, l'Adrià ha pogut recollir el nou visat i no hem tingut cap mena de problema per passar el control de passaport i tornar a entrar a Xina, a través de Shenzhen. Alla, sense massa temps per res mes, hem agafat un tren que ens ha portat directe a Guangzhou, mes coneguda com a Canton.  









A l'estacio de Guangzhou ens esperava el Yuhan, un altre enginyer industrial nascut en aquesta ciutat pero crescut a Barcelona. Ens ha portat a menjar en un restaurant bó i barat, i tambe ens ha parlat una mica de la seva ciutat. Històricament sempre ha estat una ciutat de barbars, i avui en dia hi viuen 16 milions de persones. Quasi res!




Després de l'experiència de Hong Kong, estem els tres esgotats, i anem molt tirats: amb poca roba i bruta, adormint-nos a tot arreu, amb motxil.les mes grans que nosaltres, sense afeitar, etc. Com diem nosaltres mateixos, som uns reventats!  


Pero...novament gràcies als contactes de l'amic Yuhan, avui dormirem i ens recuperarem en un hotel de qualitat per gairebé el mateix preu d'un hostal barat xinès. Demà a primera hora quedarem amb ell perque ens faci de guia per l'avui plujosa ciutat de Canton. Mes no es pot demanar!



I, també demà a les 10 de la nit, autocar de 10 hores fins a Xiamen, a la recerca de la platja xinesa. Això no para!

1 comentario:

  1. Ostres Nil,
    he vist que a l'entrada d'avui has posat accents, no tots els que tocaven però Déu n'hi dó.
    On és el secret, has aconseguit dominar el teu ordinador xinès amb caràcters extranys ó has fet un curs accelerat de català?
    A veure si ens ho expliques.
    JoC

    ResponderEliminar