Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 17 de agosto de 2012

10 DIES PEL RECORD

18.08.12


SHANGHAI. L'ultim dia a Xiamen va ser tot el contrari que el penultim: gris, plujos, desaprofitat i cansat. En poques paraules, de reventat. Amb la ressaca de la nit anterior molt present, l'unic que vam fer va ser anar al centre de Xiamen a menjar i passejar pel port. El que no ens esperavem es que cauria el diluvi que va caure...












Amb les 9 hores de tren d'avui, l'Adria i jo hem posat punt i final a un viatge curt pero intens: 10 dies, 2 paisos, 6 llocs diferents on hem dormit - incloent la platja i un autocar -, molts moments divertits, noves amistats, un parell de nits de farra, banys al mar, Sol i un "fail" de paella, tempestes inesperades que et deixen tirat al mig del no res, desplacaments per aire, terra i mar, personatges inoblidables - Samuel L. Jackson, Nicole Kidman, el naufrag moros, el Yoshi Goda, el monstre de la tos, el Juanjo i molts mes que segur que em deixo -, noies guapes, d'altres no tant, una camara perduda i recuperada de forma inverosimil tres dies despres, reventats per tot arreu, apats decepcionants que et deixen fet pols, d'altres molt bons davant del mar, etc. En definitiva, uns molt bons dies que quedaran pel record.








Igual que va passar al Febrer, ara tinc unes hores per readaptar-me a la gran ciutat de Shanghai. Dema arriben els pares amb el Pol i el Jan a passar uns dies amb mi a Xina. El mes d'Agost continua!

No hay comentarios:

Publicar un comentario