Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

miércoles, 21 de noviembre de 2012

VPN ASTRILL. LA TRUITA LA GIRO JO

21.11.12


SHANGHAI.




El relleu de poder a la Xina ha centrat moltissim l'atencio en el gegant asiatic, sobretot a traves dels mitjans de comunicacio. Una de les consequencies que aixo ha comportat es la censura mes restrictiva que mai a Internet. Pagines com Facebook, Twitter, Blogspot o Youtube sempre havien estat prohibides, pero gracies a l'us de VPN gratuits que l'unic que fan es canviar-te l'IP de l'ordinador per la d'un altre pais, es podia esquivar tal prohibicio. Aquesta practica cada vegada estava mes extesa, no nomes entre els estrangers residents a la Xina, sino tambe entre la propia poblacio local. Pero tot va comencar a canviar fa un mes. De sobte totes les possibles trampes van deixar de funcionar. La censura va passar a ser total.




Fins que la postura dels nous mandataris xinesos no canvii, l'unica forma de poder cercar lliurement a Google o entrar a les xarxes socials mes populars de la resta del mon es pagant. Veient que la truita no te pinta de girar, almenys de forma imminent, ahir vaig forcar-la perque ho fes: he adquirit un VPN de pagament pels proxims 6 mesos, a 5 euros el mes. Ara si que va be de veritat l'Internet!


1 comentario:

  1. Nil,
    per primer cop se m'han acumulat entrades al teu blog i just ara acabo de llegir seguides les dues darreres.
    En ambdues aprecio una nova faceta teva que, sincerament, mai t'hagués atribuït.
    Veig que comences a gestar qualitats d'analista polític i d'això, en els propers anys a Xina, ens en caldran.
    Així que continua llegint-ne coses i, sobretot, fes-ho en xinès.
    Una abraçada.
    JoC

    ResponderEliminar