Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 8 de julio de 2012

L'OPORTUNITAT S'HO VAL!

08.07.12

SHANGHAI. Feia molts dies que no caminava pel Bund, un dels districtes mes turistics de Shanghai. Aquesta foto es al passeig que hi ha davant del riu Huangpu, des d'on es pot contemplar un dels skylines mes impressionants del mon:


El per que d'aquest passeig solitari i reflexiu es degut a que tornava de casa d'una familia hongkongnesa-americana resident a Shanghai. Una familia de diners, de molts diners. Nomes cal veure l'edifici on viuen i les vistes als rascacels per adonar-se'n. Impressionant!


El cas es que m'ha sorgit l'oportunitat de, POTSER, donar classes particulars de matematiques a un dels fills d'aquesta familia durant el Juliol. I per un sou que esta de collons! Tot ha estat gracies al meu amic Olau, que durant l'any ja ha fet en certes ocasions de professor a fills d'expatriats, i que m'ha presentat, com en el seu moment el Luis va fer amb ell, el seu cap, el mitic John Woodberry. Em fa suar per seguir-lo per telefon quan parla tan rapid el seu angles britanic tan caracteristic!

Dic que encara no es segur perque, despres d'haver anat a coneixer la familia del Cody - el nen en questio -, la mare em va dir que provara a tres professors diferents pel seu fill, i el que sigui mes del seu estil, aconseguira la feina. Un dia de la setmana vinent fare la prova, i despres sabre el veredicte. Tot i haver fet de professor particular de mates durant l'any abans de venir a Xina, no tinc gaire experiencia. A mes, sera en angles. Com es diu "elevar a la potencia tercera" en angles, per exemple? Son coses que haure de saber.

Pero tot aixo son excuses barates. Se que tinc competencia, pero confio en mi i ho fare el millor possible per ser l'escollit. L'oportunitat s'ho val, i es que poder fer de professor particular per 35 euros l'hora esta de collons!

2 comentarios:

  1. Nil, segur que ho faràs perfecte! i que et conquistaràs al Cody!
    Un petó
    Lou

    ResponderEliminar