Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 22 de julio de 2012

CAUEN GOTES, PERO EL CEL ES BLAU

22.07.12

SHANGHAI. Despres de suar molt, tant en sentit literal com figurat, l'aire condicionat fa uns dies va deixar de ser un problema per convertir-se en la solucio a la calor infernal de Shanghai. Pero...sembla que en aquest pis on visc, arregles un problema i n'apareix un de nou del no res. Aquest cop, goteres a la cuina...Novament he hagut de recorrer a amics xinos perque li expliquessin a la propietaria el que passa, quan aquesta ja m'exigia el pagament del lloguer, el qual no penso fer fins que no arreglin aquestes goteres. De moment ha vingut l'operari de sempre, i tambe com sempre ha marxat sense fer res. Ni tan sols sabem l'origen del problema.

Arreglar-ho potser suposa fer obres...i no estic disposat a fer-ne. Prefereixo esperar a que s'acabi el contracte al Gener, i que a canvi d'haver de netejar l'aigua del terra i del marbre cada dia, baixi el preu del lloguer. S'haura de negociar de nou...


Pero no tot son males noticies. El cel torna a ser blau a Shanghai! No exagero si dic que fa mes d'un mes que no el veia d'aquest color. Sempre es gris i trist...

1 comentario:

  1. Mentre en el teu pis l'aigua agafa protagonisme i el cel de la ciutat que t'acull és blau, a L'Empordà l'envaït un gran foc alimentat per la tramuntana i el cel català és vermellòs.
    Amb aquest comentari volia que et quedès fixat en el teu eix cronològic un dels desastres naturals més importants dels darrers anys al nostre petit país.
    JoC

    ResponderEliminar