Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 15 de julio de 2012

PRISON BREAK

15.07.12

SHANGHAI. Hi ha dues coses que mai he soportat. Primer, no tenir el control d'una situacio que vull tenir controlada. I segon, tenir la sensacio que per terceres persones perdo el temps o diners. Doncs be, en els darrers dies aquestes dues situacions s'han donat a la vegada.

Amb la d'avui ja son 3 les tardes perdudes mentre venen a INTENTAR arreglar l'aire acondicionat. I, com que avui tampoc hi ha hagut cap millora, dimarts es preveu una tarda igual, es a dir, perduda. I es que amb aquesta calor, puc assegurar que es impossible fer res de profit. Estar escrivint caracters, llegint el diari online o actualitzant el blog mentre et cauen gotes de suor per la cara no es gens agradable...


No m'extranya que hagin de venir tants dies per arreglar el problema. I es que amb les eines i forma de treballar, la infeciencia es bastant alta. No nomes aixo, la seguretat tampoc es el seu fort...que estem a un 18e pis!!


Arreglar l'aire ens sortira car, pero com que es responsabilitat dels propietaris, almenys he acordat amb ells que en el moment de pagar el lloguer dels proxims tres mesos - la setmana vinent -, li restare el preu d'aquesta reparacio.


A l'haver d'estar tantes hores a casa mentre ens arreglen l'aire, matem el temps amb "Prison Break". Sempre havia sentit a parlar d'aquesta serie, pero mai l'havia comencada. La recomano. Per mi, es molt millor que Lost. Ahir fins les 4 de la matinada van caure uns quants capitols...Tan de bo els mecanics de Midea fossin igual de genis que el Michael per escapar-se de la preso amb el seu germa!

1 comentario:

  1. Molt bones les fotos Nil.
    Es pot dir que "te les has ben bé suades", amb sentit figurat i real, naturalment.
    El poc que has dit de "Prison Braek" m'ha agrdat. Hauré de revisar-la. Saps si està doblada al català, o l'hauré de patir en anglès? (:-).
    Canvio de tema: atenció a les darreres notícies d'inversions xineses a BCN: hi ha una macro constructora que ja feia feines en el port de BCN que ha comunicat que extendrà els projectes a la unió del port amb el corredor Mediterrani (oportunitat per un enginyer de camins, nat i amant de BCN i amb coneixements de xinès). I una altra que demà es farà oficial: una gran empresa xinesa compra una empresa tradicionalment catalana que anava cap a la quebra (aquesta no és d'infrastructures sino de bens d'equip).
    Per anar-hi pensant en tot plegat.
    JoC

    ResponderEliminar