Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 29 de junio de 2012

COKE, 23 ANYS

30.06.12

SHANGHAI. Ahir, 29 de juny, 10 mesos despres del dia que vaig marxar de Barcelona, va ser l'aniversari del Coke, que va fer 23 anys. El Coke va venir a Xina al Febrer, per recomanacio de l'Olau. Segurament algu podria dir que no es un bon exemple a seguir, per la vida que ha portat fins ara, pero no tothom te la sort que he tingut jo de neixer on he nascut i rebre l'educacio que he rebut. I el Coke, tot i que segurament de matematiques o de fisica en sap poc, m'ha demostrat que te molta experiencia de vida, que, en el fons, es el que mes importa. I avui, el considero un amic, dels de veritat.


Per celebrar-ho, vam reunir-nos al pis de Changping els catalans, els italians de l'African Guetto, el frances (Manu), tres noies i dos nois xinos, i uns quants mes que ja no recordo. Cadascu va portar un plat, i tots junts vam difrutar d'un sopar familiar.


 I, despres del sopar...


El regal del Coke! Si...un orinal amb Mojito a dins. L'orinal no va ser un regal gratuit, esta mes que justificat. I es que el Coke, amb els pocs mesos que porta a Xina, ja te la seva propia filosofia cokeriana, amb una gran varietat de versions: des del Cokenbauer fins al Cokecurry, passant pel Wake&Coke o el Coke Deluxe. Pels qui encara no sapigueu de que parlo, afegire que l'expressio "fer un Coke" a Shanghai ha substituit la de "plantar un pi".



Alejandro, quines pintes amb la gorra. Llastima que aqui encara no portaves la bandera americana al cap. La que es va liar amb la bandera despres eh!!


I aquesta es la Cherry, amb la gorra de l'Oriol(es). Quines converses mes profundes que tenim sempre...i en xino! Pero perque les xines us poseu noms tan estranys que ni sabeu pronunciar???? "rrrrrr"!

No hay comentarios:

Publicar un comentario