Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

martes, 7 de febrero de 2012

MES FRED I MES PLUJA

07.02.12

HA TINH, VIETNAM. Des de petit sempre m'han ensenyat que cap al Sud fa mes calor que cap al Nord. Doncs sembla que a Vietnam no es compleixen les lleis de la fisica. Si ahir la jornada motociclista va venir marcada per un Sol radiant i una temperatura molt suau, avui la pluja i el fred han tornat a ser els protagonistes. I aixo que conduim tota l'estona en direccio Sud...Estem a una latitud semblant a la del centre d'Africa i jo encara espero poder anar amb banyador i xancletes tot el dia. No pot ser aixo!


Avui ha estat un dia dur. L'alarma ha sonat a les 7 del mati, i despres d'anar a un supermercat a esmorzar pa i aigua i passar-nos una hora mes per trobar un banc, ens hem posat en marxa. Pero abans de la primera hora de conduccio hem hagut d'aturar-nos una bona estona degut a una altra avaria. Pero no ha estat culpa nostra! Aquest cop la moto del Manu i l'Alejandro ha patit problemes mecanics. Bahh! Res que 6 enginyers amb 4 eines i un tros de roca com a martell no puguin solucionar. 

...

Amb l'Olau hem decidit que ens anirem tornant la conduccio de la moto cada 10 litres de benzina, per tal de repartir-nos els km de la forma mes justa i equitativa possible, i a mes aixi anar sempre el mes descansats i frescos possible. Avui ho he agrait enormement, i es que despres de mes de 150 km conduint sota la pluja, passar al seient de copilot permet resguardar-te una mica del fred. Crec que la meva mirada a la foto ho diu tot...Quina diferencia d'un dia per l'altre!



Aqui van unes quantes fotos curioses fetes per l'Olau mentre jo conduia.





La meva preferida es l'ultima. Aquest nen si que apunta maneres com a ciclista! Amb prou feines arribava als pedals i fins i tot portava al seu germa de paquet! He quedat al.lucinat, la de voltes amb rodetes fins al Parc Usart que vaig haver de fer jo amb el meu pare empenyent-me per darrere fins a saber anar en bici...

Dema toca una nova jornada completa de carretera. Si es compleixen els pronostics, hauriem de recorrer 360 km fins a Hue, on pensem aturar-nos un dia per gaudir d'una ciutat historica vietnamita. Ara a descansar!

2 comentarios:

  1. Nil,
    "Easy Rider" és una peli que vaig veure en la meva joventut i que ara sembla que la recreïs (amb tots els repectes per la peli).
    Segur que aquesta, amb totes les hores que has invertit mirant films a casa, no l'has vist.
    Doncs quan tornis o on puguis, mira-la!!. Amb la teva exeriència la jutjaràs segurament molt diferent a com ho vaig fer jo. Per cert, crec que un dels actors era en Jack Nicholson un gran actor, com a voltes hem comentat, que just aleshores s'encetava en el seu camí cap a l'éxit.
    Descanseu i records a tots els companys d'expedició.
    JoC

    ResponderEliminar
  2. Hola Nil,
    Sóc la Carla, la noia de Relaciona Internacionals de camins de l'any passat (ara dir això no sé si és bo o dolent... enfi!) Pel que veig finalment tot ha arribat a bon destí i tot i només llegir l'últim post crec que l'experiència està sent una passada! T'he descobert, pq aquest matí (a les 7:45) han parlat del teu blog al Mon de Rac1! M'en alegro que estigueu gaudint del "món" en general i d'Àsia en particular... Aprofiteu l'experiència!

    Una abraçada!

    ResponderEliminar