Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 12 de febrero de 2012

SOL I RIU

12.02.12

LIEN SON, VIETNAM. Banyar-se al riu amb un Sol radiant i una calor considerable a ple mes de Febrer es una cosa que no havia fet mai, i que es la ostia! Ha costat trobar un cami que hi arribes, pero un cop alla hem passat tota la tarda descansant i disfrutant de l'entorn. Aixo es vida! 


Hem conegut uns nens que viuen en unes cabanyes a la vora del riu, i que es mouen per ell com si fossin a casa seva: fan salts impossibles de roca en roca, es tiren de cap en llocs que gairebe no hi ha profunditat, etc. Per molt que jugavem a perseguir-los, era impossible atrapar-los. Per sort el genoll m'ha millorat bastant, i he pogut moure'm entre les roques sense massa problemes.


El lloc on estem es paradisiac. Els camps verds contrasten amb camins de sorra on hi ha barraques a banda i banda, i tot ple d'animals en llibertat: gossos, gallines, vaques, porcs vietnamites, etc. Per moments sembla que estiguem a Africa! Quan passem amb la moto, els natius de la zona ens saluden amb un somriure d'orella a orella, i es que malgrat que la seva qualitat de vida sigui molt inferior a la nostra - almenys a dia d'avui -, transmeten molta alegria. 




Pero el millor del dia, sens dubte, ha estat aquest mati quan hem donat una volta en elefant pels voltants del llac i dins d'ell. No se si tornare a muntar en un elefant mai mes a la vida, i per aixo havia d'aprofitar l'oportunitat. En qualsevol cas, es una experiencia que recomano a tothom. Son tant intel.ligents aquests animals!




5 comentarios:

  1. Nil, quina passada! encara recordo quan vam ser a l'Àfrica i veiem de lluny un elefant, com flipavem! i el difícil que era poder observar-los d'aprop. És magnífic.
    Un petó
    Lou

    ResponderEliminar
  2. No sé si dir-vos que sou uns marrans o bé la veritat, que em feu una enveja que no us la podeu imaginar.

    Fa uns dies era “peneta” per l’aigua i pensava, pobrets ...

    Esteu vivint una experiència extraordinària, endavant xavals, es més....."NO ALFUIXEU"

    Josep Maria "olau's papa"

    ResponderEliminar
  3. Nil,
    gran animal l'elefant i no precissament pel seu tamany.
    Recordo que durant els tsunamis de finals del 2004 , mentre els humans miraven d'esbrinar quines serien les conseqüències dels moviments sísmics, aquests animals ja enfilaven muntanyes amunt. Serà qüestió de memòria genètica el que es vulgui, però saben el que es fan.
    Poder muntar sobre ells amb el paisatge de les fotos, és un luxe que només es pot pagar amb aventures tan intrèpides com la vostra.
    Endavant elefants !!!
    JoC

    ResponderEliminar
  4. Nil, la veritat és que ara feia dies que no et llegiem i ens has deixat bocabadat amb les fotos i els comentaris.

    Els teus comentaris del Vietnam m'han agradat molt. Vigila no et casis amb una vietnamita!!!

    De Guilim no en tinc gaires records però de la nostra excursió en elefant a l'Índia si. Patiem una mica de tant anara de costat a costat.

    ets un aventurer amb tanta moto. No defalliu.

    Et fem arribar un sac ple de petons amb els pares.

    MoMo (Marc, Ona, Mireia i Oriol).

    ResponderEliminar
  5. Hola Nil!
    Quina passada! anar amb elefant ja és massa! jajaja ja m'agraderia probar-ho.. no mareja? xD Sisi,això diuen, que els elefants son animals molt intel·ligents i que tenen molta memòria... mencanten :)
    Els paisatges que es veuen a les fotos són preciosos! espero que acabeu de disfrutar d'aquest gran viatge! ^^ i que disfruteu d'aquest bon temps que fa.. aquí continua fent un fred que pela.. jajaja

    Clara Canyís Cabutí

    ResponderEliminar