Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

lunes, 26 de diciembre de 2011

DINARS DE NADAL A SHANGHAI QUE ACABEN A LES 2 DE LA MATINADA

26.12.11
SHANGHAI. Ahir va ser un dia especial: el primer Nadal lluny de casa. I no va estar pas gens malament. El dia 24 a la nit vam anar a celebrar-lo a un pis ple d'alemanys, ja que per ells el Nadal es el dia 24. Realment es nota que son d'una altra cultura en molts aspectes! El dia 25 ens vam llevar ben d'hora a les 9 per anar a comprar, i a les 12 ens vam presentar a casa la Georgina, una noia catalana que tambe viu aqui.

Alla ens vam trobar amb l'Alex, un amic de la Georgina que ja el coneixiem de classe de xino. Quina coincidencia! Tambe va venir el Luis, un altre catala, i la Chichi, una amiga xina de la Georgina. Vam cuinar truita de patates, fer un pastis d'amanida amb tonyina i formatge, preparar pa amb tomaquet i pernil, pasta rissotto i carn. Aixi, a les 14.30h tot estava llest per comencar.



Despres del dinar van venir els postres i el cafe. Increible l'homenatge de galetes daneses, neules i xocolata que em vaig fer. Tots vam acabar molt plens, es del que es tractava. I va venir la sobretaula, amb el vi i el cava...La cosa es va anar allargant fins que de sobte eren les 11 de la nit!! Abans de mirar la peli "Resacon en Bangkok", va ser el moment de fer el Skype amb Can Cabuti. Quina ilusio veure a tota la familia junta! Per uns moments va ser com estar a Barcelona amb tots vosaltres.

Va ser un gran dia, a casa d'una gran amfitriona i envoltat de molt bona gent. Van ser tot un detall els gorros de Papa Noel i els guants, Georgina!


Que fer quan s'han d'obrir 5 ampolles de vi i no hi ha obridor? Doncs utilitzar un tornillo i un tornavis. Per alguna cosa som 7 enginyers. Aquest es l'Alex obrint la primera de les ampolles.

No hay comentarios:

Publicar un comentario