Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 29 de marzo de 2013

TORNARE ACOMPANYAT?

29.03.13


SHANGHAI. Fa mesos que amb la Seraphine, malgrat la distancia que actualment ens separa, va sorgir la idea que vingues a passar l'agost a Barcelona. Vam decidir deixar passar un temps per veure com evolucionava la nostra relacio, i en veure que seguim volent estar junts, hem repres aquest projecte de futur. Estem molt il·lusionats amb ell, pero sembla que tot vagi en contra nostre...




Ja sabia que per una persona xinesa fer-se el visat per venir a Europa era complicat, pero ni molt menys m'esperava que ho fos tant! L'altre dia vaig anar al Consulat espanyol, i em van explicar que a Shanghai nomes fan visats als xinesos amb residencia a alguna de les cinc provincies mes riques de Xina, que son Shanghai, Zhejiang, Jiangsu, Jiangxi o Anhui. La Seraphine, tot i haver viscut a Shanghai i Kunming, te la residencia a Henan, una de les provincies mes pobres del pais. Per tant, l'unica opcio que te si vol aconseguir el permis per venir a Europa, es anar a Beijing. 


Aixo li suposaria uns 400 euros nomes pel vol d'anada i tornada Kunming - Beijing (el tren es inviable tenint en compte que el trajecte es de 3,000 km), 100 euros pel visat en si i una setmana d'estada a la capital xinesa, i tot aixo corrent el risc que la documentacio presentada no fos la requerida. Es una llastima, perque en el cas que pogues fer els tramits a Shanghai, almenys podriem estar junts. 




No nomes aixo, sino que al Consulat tambe em van dir que es probable que a Beijing siguin mes estrictes amb l'obtencio del visat, en tractar-se de xinesos de provincies amb menor renta per capita.  Ho trobo lamentable, pero comprensible en el sentit que la sobrepoblacio d'aquest pais porta a politiques restrictives en tots els ambits. 


Tot plegat fa que la il·lusio que tant ella com jo tenim perque tiri endavant estigui congelada per moments. Com que ara esta ocupada amb examens i fent la mudança a un nou pis a Kunming, hem decidit aparcar-ho per mes endavant. Avui soc pessimista, pero no hi ha dia que no somni en tornar a Barcelona amb ella, amb la tesina acabada i amb l'HSK5 a la butxaca. 




Per si a algu l'interessa, tot aixo es el que es demana a un xino per un visat de turista d'un mes a Europa. 


1 comentario: