Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

lunes, 1 de octubre de 2012

SOL SOLET VINE'M A VEURE


01.10.12


SHANGHAI.




Aquesta setmana es festiva a Xina. Son les anomenades vacances nacionals. A mes, ahir va ser el famos 中秋节 (Mid-Autumn Festival). Dit aixo, s'enten que el metro de Shanghai presenti avui aquest aspecte, ple de xinos turistes. Mai l'havia vist tan ple!


Pero per mi ni de bon tros esta sent una epoca festiva. Al contrari, des de l'ultima actualitzacio nomes he tingut problemes. Despres de la primera neteja del pis, seguien havent-hi puces, i la tailandesa va acabar decidint per marxar, amb tot el drama i conflicte d'interessos pel mes de diposit que va suposar...Ja amb la Marta aqui, vam haver de passar una altra nit a un hotel mentre tornaven a desinfectar, i paral.lelament jo buscava nou company de pis. Les coses no estan sortint com jo voldria. I es que, encara que molts segueixin pensant que aixo no es greu, porto gairebe un mes en que he perdut el pis, una companya de pis, el meu gat, els amics, diners i temps, moltissim temps.






Aquesta actualitzacio l'estan fent els meus pares des de Barcelona despres que els hi hagi enviat l'escrit i les fotos. I es que, per si no tingues suficient amb les meves coses, ja portem dues setmanes en que no funciona el VPN. Per tant, vivim sense Facebook, Blogspot, Youtube, molta informacio de Google, etc. I tot degut al conflicte actual entre Japo i Xina...


Esperem que la tempesta acabi i torni a sortir el Sol aviat...en tots els aspectes!


3 comentarios:

  1. Nil segur que sortirà el sol ben aviat. Com saps ser persistent i mai et rendeixes, aconseguiràs passar pàgina però intenta recuperar el que has deixat pel camí.
    Un petó
    Lou

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Per molts i molts anys!!!
      Hola Nil,
      He obert el teu bloc per felicitat-te, doncs el temps és molt valuós per no tenir embussos i arribar a temps a la feina, però m'he quedat una mica "preocupada" de les teves notícies. De tota manera segur que aconseguiràs que el sol torni a sortir ben aviat.
      Nil, ja saps que viure comporta anar superant els problemes, i tu ja n'has superat un munt...
      Avui 3 d'octubre tota la família et desitja que passis un millor dia que ahir i que bufis les espelmes amb els qui et rodegen.
      PER MOLTS ANYS des de la Catalunya cada vegada més independent.
      Mercè

      Eliminar
    2. avis Maria Rosa i Jordi3 de octubre de 2012, 9:46

      Avui dia tres del deu fas vint-i-dos anys. Et desitgem moltes felicitats i que en puguis fer moltissims mes.

      Eliminar