Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 12 de octubre de 2012

CONFLICTES ASIATICS

13.10.12


SHANGHAI. Despres de molts dies sense VPN, he aconseguit superar la censura a Internet de Xina i connectar-me al Bloc. La causa de la intensificacio d'aquesta prohibicio, unes illes conegudes com a Senkaku a Japo i Daioyu a Xina, que estan deshabitades pero situades en una zona de gran riquesa pesquera i recursos naturals. Japo controla aquestes illes, que Xina i Taiwan reclamen com a seves. La disputa esta agitant les relacions entre Beijing i Toquio, influides a mes pel ressentiment xines degut a les atrocitats comeses pels japonesos en el passat.


Pero qui realment paga les consequencies d'aquest conflicte son els meus amics japonesos, que en les darreres setmanes han notat un augment de l'animadversio vers ells. Es una llastima, igual que els problemes entre els nord-coreans i sud-coreans.





Aquestes son la Erisa, la Kaori i l'Helena, dues japoneses i una espanyola que estudien xines amb mi a Tongji. Gracies a elles ja puc dir algunes frases gracioses en japones, sempre utils per trencar el gel amb la gent d'aquest pais.


No hay comentarios:

Publicar un comentario