Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

miércoles, 23 de mayo de 2012

OBJECTIU: HSK 4 AL GENER

23.05.12

SHANGHAI. El titol oficial de llengua xinesa que tothom vol tenir (semblant al First Certificate de l'angles, per exemple) es diu HSK. N'hi ha 6, i el nombre de paraules a saber es va duplicant a mesura que puja el nivell. Aixi, mentre el HSK 1 nomes son 150 paraules (cada paraula pot contenir mes d'un caracter); el HSK 2 en te 300; el HSK 3 en te 600,...i aixi fins el HSK 6, que en te 5000.

A partir del HSK 4 ja vol dir que pots fer us del xines de forma mes o menys independent. Per estudiar el meu Master en xines, per exemple, el requeriment es tenir el HSK 5. Doncs be, a l'acabar i aprovar el curs que estic fent ara podria treure'm el HSK 3. Pero no ho fare, prefereixo esperar a fer el seguent curs per intentar treure'm directament el HSK 4.

L'altra dia, com a practica, vam fer a classe un examen HSK 1. El resultat, sobre 200, va ser de 185. Tot i que era un examen molt facil en que els pocs errors que vaig cometre van ser mes per falta de concentracio que una altra cosa, sempre es gratificant un bon resultat.

1 comentario:

  1. Anna Canyís Cabutí23 de mayo de 2012, 12:56

    Hola Nil!
    Sóc l'Anna Canyís, feia molt que no t'escrivia! Veig que tot va bé, me n'alegro i que segueixi així! Tu ja et vols treure el títol equivalent al first però en xino, i jo fa dues setmanes vaig fer l'examen del first..Deus saber-ne moltíssim! (Per sort els ulls encara no se't deuen haver axinat, perquè sinó d'aquí poc ja et confondríem amb un xinès d'allà!jajaj)Quan tornis ja ens ensenyaràs a dir algunes coses!
    Se't troba a faltar,
    de la teva cosina cabutí, Anna :)

    ResponderEliminar