Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

jueves, 31 de mayo de 2012

EL PODER DEL MAQUILLATGE

31.05.12

SHANGHAI. Una de les curiositats de Xina amb les que un mes se sol sorprendre es amb el poder del maquillatge en les dones d'aquest pais. Suposo que a la resta del mon en certa mesura passa el mateix, pero enlloc com aqui he vist el que fan aquesta gent amb cremes i pintures estranyes...

Primer va ser un dia a la tele on vaig veure que en un programa xines maquillaven un home i acabava semblant una dona, i fa un parell de dies va ser aquesta sequencia de fotos. No vull ser cruel en cap sentit, pero si la noia de la primera i l'ultima foto es la mateixa, seria el moment de fer us de la frase de l'admirat Jan Laporta: "Que no ens embauquin! Al loro!!".


Despres de 9 mesos i 1 dia de convivencia amb xinesos, aquests ja m'han transmes - ja sigui amb paraules textuals en mes d'una ocasio com simplement observant-ho jo mateix - que l'ideal de dona xinesa es aquella que te la pell blanca (i per aixo ara a l'estiu se'n veuen moltes fent us de paraigues), els ulls grans i el nas esbelt i relativament gran. Si mes no, es curios.

Es veritat que una dona ben arreglada i pentinada sempre agrada mes, pero com en tot a la vida hi ha limits que no es poden traspassar. On esta la barrera entre posar-se guapa i deixar de ser una mateixa??

...


El que no te res de maquillatge ni photoshop i a la realitat estava igual de bo del que pinta a la foto es la truita de patates i els fussilis amb soja i ceba cuinats pel gorrio Adria. Per ser la teva primera truita, no esta gens malament eh Adriano!!

I es que plats com la truita de patates de la mare, les croquetes de l'avia Dolors o la sopa de galets de Nadal de l'avia Rosa sempre es troben a faltar...

1 comentario:

  1. en el tema del maquillatge, tal com diria el protagonista del recent esdeveniment Red Bull 1,5 Islands, Where is the Limit???

    Per altra banda, millor no fer comentaris respecte el resultat de la segona truita...

    PD: els fussilis són amb all, no amb ceba!!

    by Renminem, el Gorrió Vermell

    ResponderEliminar