Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

lunes, 21 de mayo de 2012

我们的老师很好 (LA NOSTRA PROFE ES GUAI)

21.05.12

SHANGHAI. Aixo d'haver tornat al mobil Nokla despres que em robessin l'iPhone s'esta fent mes dur del que pensava...No nomes ja no tinc Whatsapp ni Weixin - una mena de Whatsapp xines que dona molt joc -, sino que a mes tambe m'he quedat sense camera de fotos. Ara, si vull fer-ne he de portar a sobre la camera en si, i com es logic sempre fa mes mandra...

En qualsevol cas, segueixo a tope amb el xines! No tant amb el parlar, pero moltissim amb l'escriptura. Cada dia aprenc nous caracters i assimilo els que he apres en el passat. Com sempre, per aixo, contradient el metode d'estudi de la professora, que no para de dir-me que no serveix de res aprendre tants caracters si despres no els se utilitzar. Pero, com es diu en aquests casos, mica en mica s'omple la pica!


Aquesta es la meva professora Yu Lu. Encara que em posi nervios quan em diu que no escrigui tant i aprengui mes gramatica i a parlar, es molt bona professora. Tenim sort, ja que es diu que molts professors de xines donen classe per poder aprendre ells angles mes que per ensenyar la llengua asiatica...

I aquests son fulls plens de caracters, escrits per mi a tot arreu: al metro, a casa, a classe, al Starbucks, etc.


1 comentario:

  1. Hola Nil,

    Quina impressió aquests fulls tan plens de caràcters.
    Ja saps tot el que has escrit?
    Jo m'acabo de comprar un mòbil per poder tenir Whatsapp i n'estic aprenent.

    Un petonàs
    Mercè

    ResponderEliminar