Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

viernes, 4 de noviembre de 2011

ESPEREM QUE LA COSA CANVII

4.11.11
SHANGHAI. No he pogut actualitzar el blog durant els ultims dies perque a Xina hi ha censura a certes pagines d'Internet, com Blogspot o el Facebook. Per esquivar aquesta censura s'utilitza un VPN, que el que fa es canviar-te la IP de l'ordinador, de forma que es com estar a Estats Units o qualsevol altre pais.

Nosaltres, com que som catalans, utilitzem un VPN gratuit, i aixo comporta que no vagi del tot be. Ara estic des de l'ordinador de la Nookao. Espero que la situacio canvii i aviat torni a funcionar el VPN. Si no n'haure de comprar un, pero la connexio a internet ja es prou lenta com per fer que vagi mes lenta degut al VPN.

En aquests dies han passat moltes coses que espero poder anar explicant. Com que aqui no tinc gaires fotos, poso un text que porta 1 setmana penjat a l'entrada de la residencia. Sembla que la cultura d'assenyalar i deixar en evidencia a algu que no ha actuat be es present a Xina...


2 comentarios:

  1. Nil,
    suposo que si et compres un VPN aconsseguiríem que en moments com aquests no ens deixesis sense les relíquies que vas posant al blog. El gratuït, quan funcionés, el podries utilitzar per reafirmar-te com a català de pas la Nakao potser estaria més contenta (:-).
    Si et creues amb el Kim Dimitri, diga-li sobretot, que desde Barcelona i de part meva, m' agradaria també que no ho tornés a fer, perqué està molt mal fet el que va fer .
    Una abraçada.
    JoC

    ResponderEliminar
  2. Clara Canyís Cabutí6 de noviembre de 2011, 13:25

    Hola Nil!!
    Hem vist que La Pegatina ha estat aquests dies per la China i va fer un concert a Shangai, que hi vas anar? jajaja pensavem que et veuriem al concert, per la tele... :)
    Bueno, ja saps, portat bé i no peguis a ningú com el Kim Dimitri aquest... xD

    Que vagi molt bé!^^

    ResponderEliminar