Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

lunes, 3 de octubre de 2011

TOT ES EFIMER, MENYS MAO

04.10.11
BEIJING. Despres del llarg viatge en tren i una siesta massa curta, Tiananmen ens esperava. Es la plasa mes gran del mon, i la segona es la del Forum de Barcelona. Estava plenissim de gent, pero tots eren guiris xinos!


Passi el que et passi a Xina, ja sigui bo o dolent, es gracies o per culpa de Mao. Esta a tot arreu la seva foto, sempre vigilant que tot funcioni correctament en aquest pais comunista. A sota, com veieu ja estem immiscuits a la poblacio, amb banderetes que costaven 1 centim d'euru.




I abans d'anar cap a dormir, que millor que anar al mercat d'insectes a tastar escorpi, centpeus, escarabats o...penis d'ovella?




3 comentarios:

  1. Nil, m'agradarà que importis llengua xinesa, tecnologia xinesa, història xinesa, ...
    però si-us-plau, no cal que importis gastronomia xinesa, amb el nostre pa amb tomàquet, embotits, hortalisses i arrossos, francament no ens cal.
    Salut, descans i no somniïs gaire amb Mao.
    JoC

    ResponderEliminar
  2. NIL!!!!! Com t'estàs transformant!!!! Vigila i, per un cop, fes cas al teu pare!!! Ja has oblidat el gustós pa amb tomàquet amb un bon oli d'oliva i un bon fuet o pernil saladet??? O les croquetes de l'àvia, aquelles que feia la iaia Teresa??? Primer el gos, ara escarabats i només faltaven els penis!!! Quina serà la pròxima??? Estic per fer-te un paquetet amb productes nostres i enviar-te'l perquè no oblidis les coses bones que tenim aquí!!!!
    Vinga! segueix gaudint d'aquest país estrafolari i d'aquests gustos tan innovadors (a tu que t'agradaven tant les amanidetes...); en el fons, ja ens agrada que ens ho expliquis i veure't tant valent a tastar "productes" nous...
    Una abraçada
    Mireia

    ResponderEliminar
  3. Que bueno que pruebs todo esto ¡¡SON PROTEINAS A SACOOOOOO!!! Lástima que en La Boquería ya no venden estas delicatessen. Pablo

    ResponderEliminar