Com sol dir un amic meu, "un viatge de 1.000 milles comença amb un sol pas". I us preguntareu, quins són els motius que porten a donar aquest pas? Són molts i no acabaria mai si els hagués d'esmentar tots. Però us diré el més important. La idea d'haver d'estar tota la vida preguntant-me què hagués passat si hagués anat a viure un parell d'anys a la Xina no la podia soportar. Oportunitats com aquesta només passen un cop a la vida, i no la vaig deixar escapar.

Sóc Nil Cabutí Borrell, un català que ara viu i treballa a Singapur i que va realitzar una doble titulació d'Enginyeria de Camins UPC - Tongji University a Shanghai entre el setembre del 2011 i l'agost del 2013. Aquí he deixat constància de les anècdotes, vivències i pensaments que em van envair al llarg dels dos anys tan intensos que vaig viure a Àsia, i també un resum de la tornada èpica en bicicleta des de Teheran a Barcelona. Asseieu-vos, relaxeu-vos, i disfruteu.

domingo, 15 de abril de 2012

GRAN PREMI DE F1 DE SHANGHAI

15.04.12

SHANGHAI.


Despres de dormir poc mes de 4 hores, avui ha tocat matinar per anar a veure la Formula 1 a Shanghai. Mai he estat seguidor d'aquest esport, de fet m'importa molt poc, pero la oportunitat de veure-la en directe per un preu molt baix i de fer-ho a Shanghai no la podia deixar escapar, tenint en compte que el mes probable es que no hi torni mai mes.

Hem arribat als voltants del circuit ben be 4 h abans de la cursa, per gaudir de l'ambient previ a la competicio. Aquest ambient el podria resumir en molts xinos amb banderes del pais del pilot del qual eren seguidor.





Aquestes ultimes dues fotos ja son a les nostres localitats. Com s'observa, estavem rodejats de seguidors de Michael Schumacher (Alemanya) i de Kimi Raikkonen (Finlandia). Sobretot d'aquest segon. Ha estat divertit, ja que constantment enmig de la cridoria d'anims cap al pilot finlandes, tots ens posavem a animar a l'Alonso. Llavors tots els xinos fixaven la mirada en nosaltres i encara cridaven mes, pero sempre rient i de bon rotllo.


Volta previa a la cursa on els pilots saludaven al public. Reconeixeu l'Alonso?




He flipat amb la velocitat a la que van. Es impressionant! Puc assegurar que a la tele no sembla que vagin ni la meitat de rapid. El que no entenc es, com es que no hi ha mes morts en curses aixi? De fet, en la Formula 1 des de que jo tinc consciencia no en recordo cap...Condueixen com animals! I el soroll del cotxes al passar es tan fort que amb les entrades ja venen de serie taps per les orelles, que han estat imprescindibles en tot moment.

I, com a bon ambaixador de Barcelona i Catalunya que soc, una vegada mes he lluit l'estelada durant tot el dia. Per desgracia no n'he vist cap altra, i el que si que he vist han estat diversos grupets d'espanyols i xinos amb banderes d'Espanya i el Toro...



Davant la meva grata sorpresa, aquest grup de xines fans de l'Alonso amb banderes, samarretes i gorres d'Espanya han reconegut l'estelada cridant: Catalonia! Catalonia! 


Shanghai CIRCUT? Una altra de les traduccions a l'angles Made in China...

2 comentarios:

  1. Bon resum. M'en he fet molt bé la idea. M'ha faltat sentir el soroll, però tot arribarà.
    I també bon ambaixador!!!
    JoC

    ResponderEliminar
  2. Si t'acostes veuràs que CIRCUT és CIRCUIT però que ha caigut la I! El seu anglès és lamentable, però de moment arriben a anomenar correctament un circuit internacional!
    A.d'A.

    ResponderEliminar